04.03.2021

Afet Farkındalık Eğitimi

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından afetlere dirençli bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri adına 2021 yılı ''Afet Eğitim Yılı'' olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle; Bakanlığın talimatı, Kartal Kaymakamlığının organizasyonu ile Müftülüğümüz Konferans Salonunda Kaymakamlık, Belediye, AFAD işbirliğiyle Müftülüğümüz personellerinden İmam-Hatiplere 02.03.2021 Salı saat 10.30'da, Kur'an Kursu Öğreticilerine aynı gün saat 14.00'da, Müezzin Kayyımlar ile daire personeline de 03.03.2021 Çarşamba günü saat 14.00'da "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Kartal Müftüsü Mustafa BAYTAR'ın da iştirak ettiği eğitimi Kartal Belediyesi Afet Bilinci Eğitmeni Tarık BOYAOĞLU verdi.

Afet Farkındalık Eğitimine katılanlara Katılım Belgesi verilecek olup eğitimler devam edecektir. Bu vesile ile Allah'tan ülkemizi, milletimizi, islam alemini ve tüm insanlığı her türlü afetlerden korumasını temenni ederiz.