Kartal Müftülüğü

Sicili                                                 :1984-1950

Askerlik Durumu                             :Yaptı

Öz Geçmiş        :

12.02.1965 tarihinde Erzurum İli Horasan İlçesi Aşağı Bademözü Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra 1984 yılında Erzurum İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Kars İli Arpaçay İlçesine İmam-Hatip olarak atandı. Yine aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı ve 1989 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında Erzurum’un tanınmış hocalarından Arapça dersleri aldı. Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftülük-Vaizlik sınavını kazanarak Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde 6 ay kurs gördü. Kurs sonunda Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Vaizliğine atandı. Daha sonra Erzurum Tekman, Kars Sarıkamış İlçe Müftülüğü görevlerini yaptı. Sarıkamış Müftüsü iken 1996 yılında Almanya Köln Ateşelik bölgesinde görevlendirildi ve 2002 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bu görevi esnasında çeşitli üniversitelerde Almanca ve akademik Kurslarına katıldı. 15 Ağustos 2002 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.15 Ağustos 2008 tarihinde Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğü görevine atandı.

03 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Kartal İlçe Müftülüğü görevine başlayan Mustafa BAYTAR halen bu görevi yürütmekte olup Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Aldığı Ödüller: 1 derece terfi, 15,in üzerinde takdir ve başarı belgesi , Üstün başarı belgesi, 2 kez maaşla ödüllendirme.