20.02.2024

SABAH NAMAZI BULUŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kağıthane'de çocuklara namaz bilinci aşılamak amacıyla "Kağıthane de Gençlik Uyanıyor, Ailecek Duada Buluşuyor" projesi Kağıthane Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK'ların işbirliği ile uygulamaya konuldu. Proje kapsamında her pazar günü ilçenin farklı camilerinde düzenlenen sabah namazı buluşmalarında Fetih Suresi okundu ve Filistin ve ülkemizdeki şehitler için gençler tarafından dualar edildi. Proje kapsamında 17 hafta boyunca düzenlenen Sabah Namazı Buluşmalarından 10 tanesine katılan öğrencilere Kağıthane Belediye Başkanı Sayın Mevlüt ÖZTEKİN tarafından bir bisiklet ödülü verileceği belirtildi. Toplamda 1000 öğrenci ödül almayı hak edip ödülleri kendilerine 18.02.2024 tarihinde Yahya Kemal Spor Kompleksinde düzenlenen törenle teslim edildi. Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Ak Parti İstanbul Milletvekili Büşra PAKER, Kaymakam Niyazi ERTEN, Ak parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri KABAKTEPE, Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN, Ak parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan CANTÜRK İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya POSTACI ile STK Temsilcileri katıldı.

Sultan Selim Mah. Sanayi Merkez Camii İmam Hatibi Cihat SAYIN'ın Kuran tilaveti ile başladı. Sayın Gençlik ve Spor bakanımız ile diğer konuşmacılar gençlere yönelik yapılan projenin önemine vurgu yaparak bu tür projelerin asıl hedefinin milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirttiler. Sabah Namazı buluşmalarının yoğun bir katılım ile adeta her pazar sabahı bayram namazı coşkusuyla yaklaşık 2000 civarında kişinin katılımı ile hatta bazı camilerde cemaatin camiye sığmayan bir katılımla geçtiği belirtildi. Bütün aile fertlerinin projeye yoğun ilgi gösterdiği ve yakın ilçelerden bile düzenli olarak namazlara katılım sağlandığının görüldüğü ifade edildi. Bu tür projelere devam edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Program İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR'ın yaptığı duadan sonra öğrencilere bisiklet dağıtımı ile sona erdi.