Kağıthane Müftülüğü

25.08.2016

İlçemiz Müftüsü

İlçe Müftümüz Mevlüt Haliloğlu, Çankırı’ya bağlı kurşunlu ilçesinin Çaylıca köyünde 1963 yılında dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladı, orta öğretimi imam hatip olarak Ankara’da başladı, Bolu Gerede imam hatip okulunda 1983 yılında bitirdi.

1983 yılında Üniversite sınavında İzmir İlahiyat fakültesini kazandı, hazırlıkla birlikte beş yıl orada okudu ve 1988 yılında da 9 Eylül İlahiyat Fakültesini bitirdi. İlahiyat yıllarında kısa vekil İmam hatiplik yaptı, Fakülte bittikten sonra, İzmir’de merkez Camilerinde İmam hatiplik yaptı. Bu arada Vaizlik Müftülük sınavına katıldı ve bu sınavın kursun neticesinde 1990 yılında Ankara Çamlıdere de Vaiz olarak atandı. Ankara Çamlıdere de Vaiz iken Hadis ana bilim dalında yüksek lisans yapmaya başladı. Dersleri bitirdikten sonra tez dönemi esnasında, Milli eğitim Bakanlığının bursunu kazanarak 13-14 ay Tunus’ta kalarak Üniversitelerde araştırma yaptı. Tunus’tan döndükten sonra kısa dönem bedelli askerlik görevini yerine getirdi.

1995 yılında lisansımı tamamladı, uydurma hadisler üzerine mevzu hadis dediğimiz böyle bir çalışma almıştı, sonra 1995 yılında Ankara Merkez Vaizi oldu. 1 yıl kadar Vaizlik yaptıktan sonra 1996 yılında Diyarbakır Çüngüş Müftüsü olarak atandı. 1998 İzmir Kiraz’a nakil oldu, 3 yıl orada görev yaptım. 2001 Eylül ayında İzmir il Müftü yardımcılığına getirildi, Burada 3 yılı aşkın bir süre kaldı. Bu sürede Diyanet işlerinin başlattığı dil kurslarına katıldı,

2005 yılında Ocak ayında Avustralya Melbourne Ateşe olarak gitti. 4 yıl orada kaldı, 2009’da Aydın Söke İlçe Müftüsü olarak atandı. 14 Kasım 2012 yılında da Kâğıthane Müftüsü olarak göreve yapan Müftü Mevlüt HALİLOĞLU  evli ve iki çocuk babası olup, İyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.