09.02.2024

Vaiz ve Kur'an Öğreticileri ile İstişare Toplantısı

Kâğıthane İlçemizde Müftülüğümüz tarafından yürütülen din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için vaizler ve Kur'an kursu öğreticileri ile istişare toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Kaymakam sayın Niyazi ERTEN ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Zekeriya POSTACI da katıldı. Program ilçe müftüsü Necmettin KAYAR'ın vermiş olduğu Brifing sunumu ile başladı. Sunum bitiminde katılımlarından dolayı kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürüne teşekkür etti. Daha sonra MEB psikolojik danışmanı Sevil Durusoy tarafından 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerine yönelik çocuklarda gelişim evreleri konulu seminer verildi. Program Sayın Kaymakamın vaizler ile hafızlık, ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş Kur'an Kursu Öğreticileri ile tanışma ve istişare sohbeti ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülüğümüz arasında özellikle ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında okuyan ve okuma yazma bilmeyen kursiyeler için okuma yazma kurslarının açılması konusunda çalışma yapılmasına karar verildi. Toplantı, Sayın Kaymakamın görevlilerimize yönelik başarı dilekleri ile sona erdi.