27.12.2023

IULIIA EVSTIGNEEVA MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

Rusya vatandaşı olan hıristiyanlığa mensup IULIIA EVSTIGNEEVA hanım (28),Yaklaşık bir yıl önce kendi araştırmaları neticesinde Müslüman olmayı seçen ve daha sonra Türk vatandaşı ile evlenen Iuliia Hanımın ihtida töreni Kağıthane İlçe Müftülüğünde gerçekleşti İhtida işlemleri için müftülüğümüze başvuran Iuliia, İlçe Müftümüz Necmettin KAYAR’ın önünde Kelime-i Şehadet getirip müslüman oldu ve kendisine Semira ismini seçti, ardından islam dininin esasları hakkında müftümüzden bilgi aldı. Müftümüz “Siz şu anda yeni doğmuş gibi tertemiz ve günahsızsınız. Rabbim bir ömür boyu hak yolda ilerlemenizi nasip eylesin. Allah hidayetinizi mübarek eylesin, hayırlara vesile kılsın.” diyerek duygularını ifade etti. Kur’an tilavetinin ardından kendisine Kur’an-ı Kerim ve İhtida Belgesi hediye edilerek dilediği vakit müftülüğümüze gelebileceği söylenen Semira hanım, dua ve tebriklerle uğurlandı.