07.11.2023

ÇELİKTEPE MERKEZ CAMİİNDE İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

İlçemiz Çeliktepe Merkez Camii Erkek Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayıp hafızlık belgelerini teslim alan 26 talebemiz için Çeliktepe Merkez Camiinde icazet merasimi düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis AKAR, İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsa AKTAŞ, Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN, Ak Parti İlçe Başkanı Serkan CANTÜRK ve İlçe Müftümüz Necmettin KAYAR'ın katıldığı icazet merasimine halkımız da yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim, İlçe Müftümüzün konuşmasıyla devam etti. İlçe Müftümüz "Kur'an Kursumuzda hafızlıklarını tamamlayan 26 talebimize belgelerini teslim edeceğiz. Bu bizim için de, kendileri için de, aileleri için de büyük bir gurur. Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.Yetiştiren hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı AKTAŞ söz alarak Kur'an-ı Kerim-i hıfzetmenin büyük bir onur olduğunu dile getirerek hafızlarımızı kutluyorum,Yüce Kitabımızı hayatlarına da tatbik etmelerini Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu. Ardından Müşavir AKAR, kürsüye gelerek Başkanlığımız kuruluşundan bu yana nice hafızlar yetiştirip milletimizin hizmetine sunmuştur. bu görevine daima devam edecektir. Hafız gençlerimizin Kur'anın rehberliğinde bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum." cümlelerini kullandı. Merasimimiz, protokol konuşmalarının ardından hafızlarımıza belge takdimi ve gram altın hediyesinin akabinde son buldu.