10.09.2020

VEYSEL YLDIZ

Müftü Veysel Yıldız 1950’de Erzurum’da doğdu. İlkokulu Erzurum Aşkale İlçesi’nde, İmam Hatibi ise Erzurum Merkezde okudu. 1972’de Diyanette İmam-Hatip olarak görev yaptı. 1974’te ise vatani görevini yerine getirdi. Askerde iken girdiği üniversite sınavında aldığı puanla Erzurum Yüksel İslam Enstitüsünü kazandı ve 1980 yılında okulu bitirdi. Daha sonra İstanbul Taksim Camii nde görev yaptı. 1982-1985 yılları arası yurt dışında din görevlisi olarak bulundu. Dönüşte Taksim **Camii ve Sarıyer Tarabya Dedeman Camii’nde görev yaptı. 1990 yılında katıldığı **Müftü**-Vaiz sınavını kazanarak Antalya Gebizli Eğitim Merkezinde, 6 ay Hizmet İçi Eğitim Kursu sonunda önce Söğüt Vaizliği, daha sonra İnhisar Müftülüğüne ve daha sonra sırasıyla Görele İlçe Müftülüğü, Erzurum Müftü Yardımcılığı, Biga Müftülüğü, Kâğıthane, Çatalca Müftülüğü yaptı. Halen İzmir Balçova Müftülüğü görevinde devam etmekte iken emekli oldu Veysel Yıldız evli ve 4 çocuk babası.