10.09.2020

Ahmet YAYLA

10.07.1957 yılında İstanbul Beykoz da doğdum. İlkokulu Beykoz da tamamladım. İmam Hatip Lisesini İstanbul İmam Hatip Lisesinde bitirdikten sonra Şile İlçesine bağlı Yakuplu Köyü Camii’nde İmam Hatip olarak ilk görevime başladım. Daha sonra Üsküdar Bulgurlu Mescid Camii İmam Hatipliğine atandım. Burada görev yapmakta iken aynı zamanda eğitimimi İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde devam ettirmekteydim. Daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olan okulumu bitirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftülük ve Vaizlik imtihanını kazanarak 2 ay süreyle Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde hizmet öncesi seminerine katıldım. Seminer sonrası Çorum Sungurlu İlçe Vaizliğine atandım. 1986 Mart ayında buradaki görevime başlayıp, Nisan ayı itibariyle yedek subay olarak askere gittim. Askerlik dönüşü Sungurlu Vaizliği görevime devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imtihanla 6. Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursuna katılıp 30 aylık hazırlık ve ihtisas dönemini bitirdikten sonra 1990 Haziranında mezun oldum. Görev yerim olan Sungurlu İlçe Vaizliğine döndükten sonra 16.11.1990 tarihinde Kars İli Iğdır İlçe Müftülüğüne atandım.  Daha sonra sırayla Kastamonu Seydiler İlçe Müftülüğü, kısa dönem yurtdışı görevi, yurtdışı dönüşü kısa bir süre Seydiler Vaizliği yaptıktan sonra Tekirdağ Saray İlçe Müftülüğüne oradan da Yalova Çınarcık İlçe Müftülüğüne atandım. 01/10/2001 tarihinde atanmış olduğum İstanbul Kağıthane İlçe Müftülüğü görevine başladım. Daha sonra 25/10/2005 tarihinde atandığım Yalova İl Müftü Yardımcılığı görevini yaparken yaklaşık 10 ay sonra tekrar Kağıthane İlçe Müftülüğü görevine döndüm ve 29/08/2006 tarihinde buradaki görevime başladım. 05/11/2012 tarihinde Kağıthane’deki görevimden ayrılarak 19/11/2012 tarihinde Aydın İli Söke İlçe Müftülüğündeki görevime başladım. 10.06.2019 tarihinde atanmış olduğum Balıkesir İli Edremit İlçe Müftülüğünde ki görevime başlamak üzere Söke İlçe Müftülüğü görevinden ayrıldım ve halen devam etmekte olduğum Balıkesir İli Edremit İlçe Müftülüğüne, 05.08.2019 tarihinde başladım. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Arapça ve İngilizce bilmekteyim.