03.06.2024

HAMİDİYE HACI KENAN CAMİİ İBADETE AÇILDI

İlçemizde yapımına başlanan Hacı Kenan Camii yaklaşık iki yıl gibi bir sürede tamamlanıp 31 Mayıs Cuma günü ilk eda edilen cuma namazının akabinde ibadete açıldı. Hayırsever Hacı Kenan BALTA'nın öncülüğünde, Kağıthane Belediyesi, Cami derneği , TDV Kağıthane şubesi ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Caminin açılışına, Kaymakam Sn. Niyazi ERTEN, Belediye Başkanı Sn. Mevlüt ÖZTEKİN, İlçe Müftümüz Sn. Necmettin KAYAR, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, Cami Dernek Başkanları ve vatandaşlarımız katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan hayırsever Kenan BALTA, böyle bir eserin yapımında öncü olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek yapımında destek olan Belediyemize ve Belediye Başkanına, Müftülüğümüze, emeği olan herkese teşekkür etti. Kaymakam ERTEN, Kağıthaneye böyle bir eser kazandırmanın vatandaşlarımıza büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı ÖZTEKİN, bu Camiye bölgenin ihtiyacı olduğunu, bu nedenle halkımızın teveccühünü kazandığını dile getirip, Hacı Kenan BALTA'ya teşekkür etti. İlçe Müftüsü KAYAR ise, Kağıthanede inşaat halindeki üç camiden ikisinin tamamlandığını cami sayısının açılışı yapılan bu camiyle birlikte 83 olduğunu, Müftülüğümüzün cami ve Kur'an Kursları yapım, bakım ve onarımlarında, kendilerinden desteklerini esirgemeyen Kaymakam beye, Belediye Başkanına ve ekibine ve bütün hayır sahiplerine teşekkür etti. Hassaten bu caminin yapımına vesile olan Hacı Kenan BALTA'ya teşekkür edip kendisine sağlık sıhhat ve afiyetler diledi. Yapılan duanın ardından kurdele kesimi ile birlikte camiyi gezen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.