07.02.2024

"Kudüs ve Miraç" Konulu Konferans Düzenlendi

Kadıköy Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda "Kudüs ve Miraç" konulu konferans tertip edildi.

Programa, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızı müteakip Osmanağa Camii İmam Hatibi Abdülkerim Kasım Ağcaka'nın Kur'an-ı Kerîm tilaveti ve yapılan dua ile başlandı.

Kadıköy Müftüsü Dr. Ahat Taşcı'nın selamlama ve açış konuşması akabinde Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk"un günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam edildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema ÇELEM tarafından, görsel materyaller ve tarihi vesikalarla da desteklenerek Kudüs'ün İslam alemi için ne anlam ifade ettiğini bilgi ve duygu yüklü anlatımla sunulan konferansı ilgi ile takip edildi.

Programa Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadıköy İlçe Müftüsü Dr. Ahat TAŞCI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Daire Amirleri, İlçe Vaizleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrencileri, Din Görevlileri, Kadıköy İmam-Hatip Lisesi öğrencileri ile vatandaşlarımız katıldı.

Program sonrası TDV Kadıköy Şubesi Gönüllü Kadın Kollarının hazırladığı el emeği ürünler ile Gazze/Filistin’e ulaştırılmak üzere hayır çarşısı düzenledi.