Kadıköy Müftülüğü

18.07.2018

Mahmut ÇAKIR

05.05.1960 Yılında Rize Çayelinde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladıktan sonra 1978 yılında İstanbul’a gelerek çeşitli hocalardan arapça dersleri aldı. İstanbul Fatih İ.H.L’nin meslek derslerini vererek aynı okuldan İ.H.L diploması aldı. 1985 Yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu. Müftülük ve vaizlik imtihanlarında başarılı olduktan sonra askerlik öncesi 1986 yılında Siirt-Baykan ilçesine vaiz olarak atandı. Ağustos 1986 Yılında yedek subay olarak askere giderek Yedek subaylığını K.K.T.C ‘de tamamladı. Asker dönüşü 1988 Yılında Siirt-Baykan ilçesinde ilçe müftüsü olarak göreve başladı. Sırasıyla Giresun-Piraziz ilçesinde müftü olarak görev yaptıktan sonra din görevlisi olarak Avusturalya’ya gitti. Dört buçuk yıl yurt dışında kaldıktan sonra yurda döndü. Edirne - Enez, Tekirdağ - Muratlı, Zonguldak - Devrek ve Tekirdağ-Marmaraereğlisi’nde İlçe müftüsü olarak görevlerde bulundu. Halen Kadıköy İlçe Müftüsü olarak görev yapan İlçemiz Müftüsü Mahmut Çakır evli ve İki çocuk babasıdır.