16.05.2025

Kadıköy’de “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Kadıköy’de “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Kadıköy İlçe Müftülüğü “Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu konferans düzenledi.

Kadıköy İlçe Müftülüğü Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu “Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu konferans düzenledi.

Suadiye Tuba Kur’an Kursu Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmalarını yapan Kadıköy İlçe Müftüsü Dr. Ahat Taşçı, bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerin aile bilincini artırmayı ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirterek programa gösterdikleri ilgi ve katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Haseki Eğitim Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu sunumunda, fıtrata uygun bir yaşamın bireyin huzuru ve toplumun istikrarı açısından vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti. Ailenin sevgi, merhamet, sorumluluk ve karşılıklı saygı gibi değerlere dayalı bir yapı olduğunu ifade ederek çağımızda ailenin karşı karşıya kaldığı tehditleri ve bu tehditlere karşı alınabilecek toplumsal tedbirleri katılımcılarla paylaştı.

Konferans, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi, aile yapısının karşı karşıya olduğu güncel tehditlere karşı bilinç oluşturmayı hedefleyen mesajlarla ve hediye takdimiyle sona erdi.