06.12.2022

"Beylikdüzü Müftülüğü Zarif Tarihimizin İzinde Projesi"

Beylikdüzü İlçe Müftülüğü “Zarif Tarihimizin İzinde” Projesi ile İstanbulun tarihi camilerini ve mekanlarını tanıtıyor.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) faaliyetleri kapsamında, topluma tarihi camileri ve diğer manevi miras mekanlarını tanıtmak, değerleri hatırlatmak, kadim geçmiş hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan proje ile "Zarif Tarihimizin İzinde" programları gerçekleştiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca da desteklenen proje çerçevesinde çekimleri başlayan "Zarif Tarihimizin İzinde" programı her ay iki bölüm olacak ve proje kapsamında 20 tarihi mekan ve caminin tanıtımı yapılıyor.Kur'an Kursu Öğreticisi Nagihan Aydın'ın yayına hazırladığı ve Vaiz Seda Şen'in sunduğu program, İstanbul Müftülüğü'nün "diyanetistanbuladrb" ile Beylikdüzü Müftülüğü YouTube Kanallarında izleyicilerle buluşuyor.

Program hakkında konuşan İlçe Müftüsü Kadir Koçak, "Bu proje, toplumu ayakta tutan milli ve manevi değerlerin gençlerimize kazandırılmasında, birlikte yaşama hukuku ve kardeşlik bilinciyle kadim geçmişimizin izlerini yeni nesillere aktarması hasebiyle önemli bir konumda bulunmaktadır. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.