Beylikdüzü Müftülüğü

01.03.2019

Dr. İhsan KARA,1966-Düzce/Akçakoca’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimimi KocaeliKandıra'da yapan Dr. KARA, 1984 yılında Yalova İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1986 yılında ilk İmam-Hatiplik görevine Balıkesir-Gönen-Ilıcak Köyü'nde başladı ve daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanarak İstanbul'a tayin oldu. Ümraniye ve Üsküdar'da ise uzun süre İmam-Hatiplik yaptı ve 1992 yılında İlahiyattan mezun oldu. Dr. İhsan KARA, 1998'de İlahiyat "TASAVVUF" alanında Yüksek Lisansını "İsmail Hakkı Bursevi'nin Tuhfe-i Hasekiyesi" tez konusuyla tamamladı. 2003 yılında aynı dalda "Tasavvuf Istılahları Literatürü ve Seyyid Mustafa Rasim Efendi'nin Istılâhât-ı İnsân-ı Kâmil'i" adlı teziyle Doktorasını tamamladı. Daha sonra Müftülük imtihanını kazanarak ElazığAlacakaya'da Müftü olarak göreve başladı. Kocaeli-Kandıra Müftüsü iken 18 Ekim 2011 tarihi itibarıyla Danimarka-Ballerup Fatih Camii'ne din görevlisi olarak atandı. 07/02/2017 tarihinde Çanakkale/Eceabat Müftülüğüne atandı. 05/02/2019 tarihinde İlçemiz Müftüsü olarak görevine başlamış, evli ve iki çocuk babasıdır.

Dr. İhsan KARA'nın, Doktora Tezi "Tasavvuf Sözlüğü" adı altında İnsan Yayınları'ndan kitap olarak basıldı. Diğer Yayınlanan Makaleleri : 1- İbnü'l-Arabi'nin Tasavvuf Istılahlarına Etkisi ve Katkısı (Tasavvuf İlmi Dergi/ 2009) 2- Din Eğitimi, Din Hizmetleri ve Tasavvuf (Diyanet İlmi Dergi/ Nisan 2006) 3- Diyanet İslam Ansiklopedisi "Selami Ali Efendi" Maddesi. 4- Din Hizmetlerinde Kalite Bağlamında "İhsan" Şuurunun Yeri ve Önemi (Diyanet İlmi Dergi/ Nisan 2014)