02.04.2019

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

Recep ayının 27'nci gecesi olan Miraç Kandili, bu gece idrak edeceğiz.

Beykoz Müftülüğü olarak bütün camilerimizde yapılacak olan programlara vatandaşlarımızı ailece bekliyoruz.

Miraç Kandili vesilesi ile Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde yapılacak olan programa ilçe Müftüsü Ali Efe'de katılıp konuşma yapacaktır.

Vaizlerimiz; Beykoz Merkez Camii, Paşabahçe Merkez Camii, Ortacesme Merkez Camii ve Kavacık Yıldırım Bayezit Camilerinde yapılacak olan programlara katılacaklardır.

Beykoz Müftümüz Ali Efe, Miraç kandili sebebi ile yaptığı açıklamada ; "Miraç Kandili, Peygamber (SAV) Efendimizin ve Ashabinin  Mekke döneminde karşılaştığı eziyetlerle dolu bir dönemde Allah cc tarafından önce Mekke'den Kudüs'e Mescid-i aksaya oradan da  Arşi-alaya huzuru ilahiye davet edilmiştir. Miraç, kulunun en sıkıntılı anında Rabbi tarafından ilahi lütuflara mazhar olduğu anıdır. Miraç kandilinde Namaz , Bakara süresinin son iki ayeti ve şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi gecenin hediyesi niteliğindedir. Bu vesileyle tüm halkımızın Miraç Kandili'ni tebrik eder, devlet ve milletimiz, alemi İslam için hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.