20.08.2024

Yaz Kur’an Kursları Şiiri Güzel Okuma (Naat) Yarışması yapıldı.

Beykoz Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Şiiri Güzel Okuma (Naat) Yarışması finali il müftü yardımcısı Huriye Akbıyık, Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mutlu Aydın, Selahattin Karakaşlı İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nisa Günay, Beşiktaş ilçesi uzman vaizi Soner Çelebi'nin jüriliğinde 14 Ağustos 2024'te gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt Camii İ. Hatibi Ensar Arslan'ın sunuculuğunu yaptığı program İstiklal Marşı okunması ve Halidi Bağdadi Camii İ. Hatibi Mücahit Altuntaş'ın Kur'an'ı Kerim tilaveti ve ilçe müftüsü Muhammet Likoğlu'nun konuşmaları ile devam etti.

Likoğlu, Peygamberimiz (s.a.v)'e bağlılığın ve sevginin en güzel ifade biçimlerinden biri olan Naatler'i güzel okuma yarışmasını düzenlemekten onur duyduklarını, Nurullah Genç'in naat'ında
 _"Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın,
Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım"_
dizelerindeki şuurda olmak temennisiyle konuşmalarını sonlandırdı.

Beşiktaş uzman vaizi Soner Çelebi'nin de Ali Ayçil'in Peygamberimiz (s.av.)'e yazdığı na't'i seslendirdiği programda İstanbul il müftü yardımcısı Huriye Akbıyık ise, bu güzel çalışmanın arkasında kıymetli hocalarımızın ve kıymetli velilerin teveccühünün olduğunu, gençlerimizin doğru istikamette bir hayat sürmelerini temenni ettiğini, bu yarışma ile gönüllerimizin coşarak Peygamberimiz (s.a.v.)'e olan muhabbetlerinin arttığını belirterek, buna vesile olan yarışmacı evlatlarımıza ve vesile olanlara teşekkür etti.

Katılımcı öğrencilerle etkileşimli olarak planlanan programda yapılan Kahoot yarışması birincisine ve izleyici öğrencilere çekilişlerle sürpriz hediyeler de verildi.

Dereceye giren öğrenciler:

1. Hacer Özer    Vakıftepe Kur’an Kursu,  Arif Nihat Asya "Naat"
2. Nurgül Kader    Yıldırım  Vakıftepe Kur’an Kursu,  Mehmet Akif Ersoy, "Bir Gece"
3. Rümeysa Gürel    Çubuklu Kur’an Kursu,  Nurullah Genç "Yağmur"

Finalde yarışan 1. Öğrenciye ödülü il müftü yardımcısı Huriye Akbıyık, 2. öğrenciye ödülü İlçe müftüsü Muhammet Likoğlu, 3. öğrenciye ödülü Selahattin Karakaşlı İ. Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nisa Günay,  10 öğrenciye hediyeleri de Beşiktaş uzman vaizi Soner Çelebi tarafından tebrik edilerek verildi.

İlçe müftüsü Muhammet Likoğlu'nun yarışmanın her bir kademesinde görev alan, ilçe vaizleri Mehmet Ali Açar'a ve Berat Atalay'a, Gençlik Koordinatörü Merve Çaylak'a,
Gençlik Koordinatörlüğü ekibine, öğrencileri yarışmaya hazırlayan her bir Kur'an Kursu öğreticisi ve Cami görevlisine, teknik desteklerinden ötürü Bayram Elitok'a, katılım ve destek sağlayan öğrenci ve hocalarımıza teşekkür etmesinin ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.