17.08.2024

Yaz Kur'an Kursları arasında Bilgi Yarışması yapıldı.

Yaz Kur'an Kursları arasında yapılan bilgi yarışması finali 7 Ağustos 2024'te Beykoz Kavacık Yaşam Merkezi'nde Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İ. Hatibi, seslendirme sanatçısı Ensar Arslan'ın sunumu ile gerçekleştirildi.

İstiklal marşının ve Ahmet Hamdi Akseki Camii İ. Hatibi Özer Karakütük tarafından okunan Kur'anı Kerim'in ardından ilçe müftüsü Muhammet Likoğlu söz aldı.

Konuşmasında herkesin izin kullandığı bir dönemde karşılığını Allah'tan bekleyerek öğrencileri okutan hocalara, anne baba ve öğrencilere teşekkürün ardından, hocalarımızın tüm arzu ve hedefinin bir gence daha dokunmak, bir gencimizi daha kötülüklerden uzak tutmak çabası olduğuna inandığını, bu konuda muvaffak olacağımızı dilediğini ifade etti.

Ardından kış döneminde de bu güzel faaliyetlerin öğrencilerden gelecek talebe göre zenginleştirilebileceğini belirtti.

Ön eleme sisteminin uygulandığı yarışmada Beykoz'daki tüm yaz Kur'an kursları arasında 25 Temmuz'da yapılan ön eleme sınavı ile cami yaz Kur'an kursu ve diğer yaz Kur'an kurslarında 1. olan öğrenciler seçildi.

Cami/Kurs birincileri 30 Ağustos'ta yarı finalde finale kalabilmek için yarıştılar. İlk 10'a giren finalistler arasında yapılan yarışmanın ardından 5 finalist öğrenci seçildi.  5 finalist öğrenci 7 Ağustos'ta yapılan açık oturum şeklindeki yarışmaya hak kazandı.

Heyecanlı ve rekabetçi geçen yarışmada çocuklar hem kurslarda öğrendikleri ilahileri sunarak hem yapılan çekilişle verilen hediyelerle hem de soruların seyircilerce cevaplanması yöntemiyle katılımcı bir programa şahit oldular.

İlk 3'e giren öğrenciler:
1. Zeynep Demir, Ali Bahadır Camii Kur'an Kursu
2. Zümra Şahin, Ahmet Hamdi Akseki Camii Kur'an Kursu
3. Ceren Nur Torlak, Fatih Camii Kur'an Kursu

İlk üçe giren öğrenciye hediyeleri Beykoz müftülüğü gençlik koordinatörü Merve Çaylak tarafından verildi.
İlk 10'a giren öğrencilere ise Beykoz Müftüsü Muhammet Likoğlu, Beykoz vaizleri Mehmet Ali Açar ve Berat Atalay, Şube Müdürü Abdurrahman Kıdık tarafından takdim edildi.

Beykoz müftüsü Muhammet Likoğlu'nun yarışmanın her bir kademesinde görev alan, programın gerçekleşmesinde emeği geçen ve Jüri üyeliği yapan ilçe vaizleri Mehmet Ali Açar'a, Berat Atalay'a, Merve Erbaş Likoğlu'na, Gençlik Koordinatörü Merve Çaylak'a, Gençlik Koordinatörlüğü ekibine, soru hazırlanmasında emeği geçen her bir Kur'an Kursu öğreticisine, teknik desteklerinden ötürü müftülük personeli Ömer Faruk Koçoğluna ve öğrencileri sınava hazırlayan her bir din gönüllüsü hocalarına, katılım ve destek sağlayan herkese teşekkür etmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile program sona erdi.