09.07.2021

Bakırköy Müftülüğü Gönül Bağı Projesine Katılan Gençlere Ödülleri Verildi

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katılımıyla Gönül Bağı Projesine katılan gençlere ödülleri verildi.

Bakırköy İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında “Haydi, Gel Camiye, Gönül Bağı Kuran Ol” sloganıyla gençlere yönelik yürüttüğü “Gönül Bağı Projesi”ne katılan gençlere ödüllerinin verildiği bir tören düzenledi.

Öğrencilerin camiyle irtibatını sağlamak; itikat, ibadet, ahlak alanlarında bilgi vermek; İbadeti sevdirmek; kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, diyanet yayınlarını tanıtmak; ‘Değerler Eğitimi Projesi’ bağlamında milli ve manevi değerlerimizi öğretmek; Gençleri cami ve cemaatle buluşturarak, mahalle imamları /din görevlileri ile tanışmalarını sağlamak amacıyla Bakırköy İlçe Müftülüğü’nün hazırladığı projenin ödül töreni, Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle ve kaside okunmasıyla başlayan tören, Bakırköy İlçe Müftüsü Şahabettin Karabay’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında projenin haftada iki saat olmak üzere on üç hafta devam ettiğine değinen Müftü Karabay, “Projemize katılım sağlayan 138 delikanlı ve hanım kızımız tablet bilgisayar, 54 kardeşimiz akıllı saat, 51 kardeşimiz bluetooth kulaklık ve 19 kardeşimiz drone hediyesi kazandı.” dedi.

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ise yaptığı konuşmada gençlere yönelik çalışmaların önemine değindi ve programın yapılmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Sözlerine devam eden Müftü Mehmet Emin Maşalı,  “Gençler bizim üzerinde en hassas durmamız gereken kesim. Bizler belli bir yaşa geldik gidiyoruz. Ülkemizin geleceği, istikbali gençlere bağlı. Her açıdan istikbalimiz gençlere bağlı.” ifadelerine yer verdi.

Ödül törenine İstanbul İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan, Bakırköy İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Bağcılar İlçe Müftüsü Celal Büyük, Bahçelievler İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Bakırköy İlçe Gençlik Spor Müdürü Pınar Saraç ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.