Bakırköy Müftülüğü

01.03.2018

Şahabettin KARABAY

1973 yılında Balıkesir'in Karabeyler Köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde tamamladı, orta ve lise eğitimini Balıkesir İmam-Hatip Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

2000-2003 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi'nde ihtisas, Ocak 2006 - Haziran 2006 tarihleri arasında Bursa Nilüfer Eğitim Merkezinde Başkanlığımızca düzenlenen 4 aylık Yabancı Dil (İngilizce) Hizmet içi Eğitim, Ekim 2008'de Danimarka Aarhus Üniversitesi'nin düzenlediği Entegrasyon, Mayıs 2009'da 3 aylık Danca dil, 3-12 Nisan 2012'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Rize Yusuf Karali Eğitim Merkezinde düzenlenen Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Kurslarına katıldı.

1996 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başlayan Karabay; Bayburt (merkez), İzmir (Bornova-Konak, Erzurum (Merkez) ve Danimarka/Kopenhag bölgesinde İmam-Hatiplik, Bilecik/Söğüt ve Balıkesir'de Vaizlik, Erzincan/Otlukbeli, Afyonkarahisar/Kızılören'de İlçe Müftülüğü, Afyonkarasihar İl Müftü yardımcılığı, Diyarbakır il Müftü yardımcılığı, İzmir Dikili İlçe müftülüğü görevlerinde bulundu. 20.07.2018 tarihinde Balıkesir İl Müftü Yardımcılığı görevinde bulunan Şahabettin KARABAY 29.06.2020 tarihinde Bakırköy İlçe Müftülüğüne atanarak görevine başladı.