10.05.2017

İlçe Müftümüz Musa UZUN'un Berat Kandili Mesajı;

Mübarek Üç Aylar’ın ikincisi olan Şaban Ayı’nın onbeşinci gecesi olan Berat Kandili’ne kavuşmanın sevinç, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Bizleri yaratan, yaşatan ve bu günlere eriştiren, Regaibin, Miracın feyiz ve bereketini, Berat’ın af, bağış ve mağfiretini lütfeden Yüce Rabbimize  hamdüsenalar olsun.

10 Mayıs Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece mübarek “Berat Kandili” dir. Borçtan ve suçtan kurtulma anlamında gelen Berat, aynı zamanda günahlardan arınma demektir. Bu gecede Allah  kendisine samimiyetle yönelenleri bağışlayacak ve onlara büyük ecirler ihsan edecektir.
Peygamberimiz bu geceyi ibadetle geçirmemizi tavsiye etmişler ve şöyle buyurmuşlardır: “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman o geceyi ibadetle ihya ediniz ve gündüzünü oruçla geçiriniz. Çünkü Allah  o gece güneş doğuncaya kadar dünya alemine rahmet nazarı ile tecelli eder ve buyurur ki;

-Yok mu istiğfar eden, mağfiret edeyim.

- Yok mu rızk isteyen, rızıklandırayım.

- Yok mu dert ve musibetlere uğrayan, şifasını vereyim.

- Daha ne gibi istekleri olan varsa istesinler vereyim.”

Bundan dolayı bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Gündüzünü oruçlu, gecesini ibadetle  ve uyanık geçirmeliyiz.Camilere koşarak, sohbetler dinleyerek, Namaz kılarak, Kur’an okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, kendi başımıza kaldığımız zaman da kaza namazları kılarak, tevbe ve istiğfar ederek, zikrederek ve şükrederek geçirmeliyiz.

Nefis muhasebesini yapıp varsa kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşarak, iman ve amelimizi artırmak ve ahlakımızın güzelleşmesi için yeni bir karar alarak geceyi değerlendirip, on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife hazırlıklı olmalıyız.

Ayrıca kandiller vesilesiyle bir yandan yüce rabbimizin bizi affetmesini ve büyük ecirler lütfetmesi için kendisine dua ederken, diğer yandan anne ve babamızın hayır dualarını almaya, akrabalarımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışmalıyız. Ayrıca felakete uğramış zavallı insanları, fakir ve yoksulları,  yetimleri, hastaları ziyaret ederek gereken şefkati göstererek yardım elini uzatarak birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Hiç şüphesiz ki bunlar, Cenab-ı Hakkın rızasına ermemize vesile olacağı gibi,birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında da önemli rol oynayacaktır.

Bu vesileyle Ramazan ayının müjdeleyicisi Beraat kandilinizi tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada  acı ve göz yaşının şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

İlçe Müftülüğümüz tarafından Berat gecesi münasebetiyle Çarşamba akşam namazı ile yatsı namazı arasında İlçemiz Güneşli Merkez Camii başta olmak üzere bütün camilerimizde Mevlid-i şerif ve vaazı nasihat programı icra edilecektir. Tüm Bağcılarlı kardeşlerimizi aile fertleriyle beraber bu programlarımıza davet ediyorum.

Musa UZUN

Bağcılar Müftüsü