22.03.2024

Tekne Orucu

Bağcılar İlçe Müftülüğümüze bağlı Esfendiyar 4-6 Yaş Kur'an Kursumuzdaki 125 öğrenciyle beraber öğreticilerimizce Ramazan-ı Şerife dikkat çekmek ve çocuklarımızı oruca alıştırmak maksadıyla Osmanlı'da kadim bir gelenek olan Tekne Orucu faaliyeti gerçekleştirildi.
Tekne Orucu, küçük yaşta olan çocukların belirli bir süre aç kalmaları ve oruç tutmaları anlamına gelir. Bu, çocuklara dini bir kimlik ve sorumluluk duygusu kazandırmak amacıyla uygulanır.
Bu faaliyetle Ramazan-ı Şerifin ve Orucun önemi gibi bazı konuların çocuklarımızın bilincine yerleştirilmesi amaçlanmıştır. Müftümüz Ömer Kayhan hocamız faaliyeti gerçekleştiren Kursumuzun yöneticisi Elif Özcan başta olmak üzere Esfendiyar 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticilerini, Kurs personellerini ve öğrencilerini tebrik etti. Program sonunda ayrıca öğrencilere diş kirası verildi.
Yavrularımızı vatanına, milletine, dinine, devletine bağlı bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyoruz.