T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Bağcılar Müftülüğü

21.10.2026

Bed-i Besmele Programları Devam Ediyor

Bağcılar İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel değerlerin yaşatılması amacıyla düzenlenen Bed-i Besmele programları devam ediyor.

Bu kapsamda Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, Abdülhamidhan Camii Kız Kur’an Kursu tarafından düzenlenen “Bed-i Besmele Töreni”ne katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, Osmanlı döneminde dârüttalîm, taş mektep ve mahalle mektebi gibi isimlerle anılan sübyan mekteplerinin dinî bilgilerin öğretildiği geleneksel eğitim kurumları olduğunu belirtti. Bed-i Besmele’nin “Besmele’ye başlamak” anlamına geldiğini ifade eden Kayhan, “Dinî bilgileri öğrenmenin ilk aşaması Besmele’yi öğrenmektir. Bu anlamlı geleneğimizi yaşatan başta Kur’an kursu öğreticilerimiz olmak üzere, desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımızı tebrik ve takdir ediyorum. Minik yavrularımıza da eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Abdülhamidhan Camii Kız Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen törene Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, Şube Müdürü Mahmut Uzun, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.