24.11.2023

Kasım Ayı Personel Toplantısı Yapıldı

Arnavutköy İlçe Müftülüğü Kasım Ayı Personel Toplantısı, Müftülüğümüz konferans salonunda düzenlendi.

İlçe Müftüsü Arif YEŞİLOĞLU, Şube Müdürü Habib KAPLAN, Şef Kemal KURU, Vaiz İsmail ÇAYLAK ve ilçedeki din görevlilerinin katılımıyla başlayan toplantı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Müftü YEŞİLOĞLU'nun gündeme dair konuşması, özellikle Filistin ve Gazze'deki zulmü vurgulayarak şu ifadelerle devam etti:

"Bildiğiniz gibi Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimiz İsrail zulmü altındalar. Diyanet İşleri Başkanımızın da bizzat ilan ettiği gibi, işgalcileri destekleyen firmaları kesintisiz bir şekilde boykot etmemiz gerekiyor. Maksadımız, Arnavutköy olarak 'denizde bir damla' olabilmektir. Gönül ister ki daha fazlasını yapabilelim ancak işgalcilere karşı mücadele eden kardeşlerimizin bizden istediği gibi en azından camilerimizde kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim."

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Müftülüğü ve Arnavutköy Kaymakamlığı'ndan duyurulması gereken konular personele tebliğ edildi ve çeşitli konularda istişareler yapıldı. Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı Çapa Kitapevi tarafından katılımcı Kuran kursu öğreticilerine yönelik kitap tanıtım sunumları gerçekleştirildi. Toplantı, görevlilerin sergideki kitapları incelemeleriyle sona erdi.