Arnavutköy Müftülüğü

30.10.2018

Abdulkadir BOŞAL

.Abdulkadir BOŞAL

1967 Yılında Erzurum Tortum İlçesi Cevizli Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. İstanbul Beykoz Göksu Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı. Daha sonra 7 yıl süreyle Ahmet VANLIOĞLU Hoca Efendinin idaresinde bulunan İsmailağa Kuran Kursunda tanınmış bir çok Hoca Efendiden Klasik Usul Arapça ve Dini İlimler tahsili yaptı. İ.H.L.Orta ve Lise kısmını dışarıdan bitirdi. 1993 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.1994 yılında Bursa İli İznik İlçe Müftülüğünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.1995 yılında da Bursa İl Müftülüğünde Murakıplığa geçti. 1997 de Uludağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Akedemisi, Temel İslam Bilimleri, Hadis dalından mastırını tamamladı. 1998 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezini kazandı ve 2000 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır İli Çüngüş İlçe Müftüsü olarak atandı. 2003-2007 yılları arasında ABD' de Din Görevlisi olarak bulundu. 2007-2011 yılları arasında da İstanbul Eyüpsultan İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. 2011-2018 yılları arasında Edirne Meriç İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 2018 yılında Arnavutköy İlçe Müftülüğüne atanan Abdulkadir BOŞAL evli ve dört çocuk babasıdır.