19.03.2024

İstanbul Valisi Davut Gül Arnavutköy'de Din Görevlileriyle Buluştu

Arnavutköy Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen Din Görevlileri Buluşması'nda İstanbul Valisi Davut Gül'e, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Arnavutköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu eşlik etti.

Toplantı, Taşoluk Yeşil Cami Müezzin Kayyımı Mahmut Abdullah Yılmaz'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Taşoluk Yeşil Cami Baş İmam Hatibi İsrail Kiracı'nın duasının ardından Müftü Arif Yeşiloğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

Müftü Yeşiloğlu, "Sayın Valim, İlçemize ve Müftülüğümüze böylesine mübarek bir ayda teşrifinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri şerefyab ettiniz. İlçemizle ilgili brifingimi arz etmeden önce şunları söylemek istiyorum. Bizim güvenliğimizi sağlayan, canımızı, kanımızı emanet ettiğimiz ordumuz, Mehmetçiğimiz var. Buradaki hocalarımız da dua ordumuzdur. Din-i mübin-i İslama ve necip milletimize hizmet eden hocalarımız olarak sizlere hayır duada bulunuyoruz. Allah yardımcınız olsun. Her daim muvaffak eylesin" dedikten sonra Müftülüğün din ve eğitim hizmetleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da selamlama konuşması sonrası, sene-i devriyesi vesilesiyle Çanakkale'de Mehmetçik tarafından Ramazan günü siperde yazılmış bir mektubu okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Vali Davut Gül, Müftü Yeşiloğlu ve Kaymakam Hersanlıoğlu'nun ardından görevlilere söz vererek taleplerini dinledi ve notlar aldı. Vali Gül, “Camilerimiz, depreme hazırlıklı hale getirilecek. Atıl alanların ortadan kaldırılacağı çalışmalar yapacağız.” dedi.

Toplantı, çiçek takdimi ve Riyazu's Salihin hediyesi ile nihayete erdi.

Diyanet Haber'de Okumak İçin Tıklayınız.