03.06.2016

Ramazan Hizmetleri

İstanbul Camilerinde Ramazan Ayı Programı

İstanbul Müftülüğü, Ramazan ayına özel olarak camilerde gerçekleştirilecek ibadetlerin programlarını belirledi.

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 01 Nisan 2022 Cuma günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 02 Nisan 2022 Cumartesi gecesi kalkacağımız ilk sahurla bu mübarek aya girmiş olacağız.

Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda 2022 yılı Ramazan teması "Ramazan ve Doğruluk" olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının manevi iklim ve atmosferinden halkımızın en üst düzeyde istifade edebilmesi amacıyla İstanbul Müftülüğü de bu aya özel ibadetlerle ilgili kapsamlı bir program hazırladı. Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayında İstanbul’daki camilerde İtikaf ve seçkin hafızlardan özel Ramazan mukabeleleri programları ile okunan cüz’ün özet tefsiri gerçekleştirilecektir

Camilerimizdeki Ramazan Programları'na aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.