05.10.2018

Erenköy Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Pendik’te düzenlenen icazet merasimine katıldı.

Pendik Erenköy Kur’an Kursunda yetişen 15 hafıza Pendik Çarşı Camisinde düzenlenen törenle icazet verildi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan, İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç, Pendik Müftüsü Hüseyin Baş hafızlık öğrencileri, hocaları ve aileler ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Yılmaz, “Genç hafızlarımızın merasimlerine iştirak etmek, masum halleriyle okuyacakları Kur’an’ı dinlemek ve inşallah onların ileride çizecekleri güzel hayat portrelerine şimdiden şahitlik etmek bizim için faal-i hayırdır. Allah Teala, bu genç hafızlarımızın bugün ikmal ettikleri hıfz merasimi nedeniyle amellerini mübarek etsin” sözleriyle genç hafızları tebrik etti.

Genç hafızların gösterecekleri gayretle ümmete rehberlik edeceğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu kardeşlerimiz artık hamil-i Kur’an oldular. Yani Kur’an’ı kalplerinde ve gönüllerinde taşıyan hafızlar oldular. Allah Teala, Kur’an’ın Peygamberimizin (SAV) kalbine indirildiğini söylüyor. Zihnine ya da beynine demiyor, kalbini zikrediyor. Çünkü kalbe indirilmiş olmanın değeri elbette çok daha fazla. Kalple beyin arasındaki ilgi burada aranmalı. Kalbe indirilen Kur’an, insanın hayat rehberi, yol haritası olarak duygularını yönlendiren ve Hakk’a çağıran bir davetiye mesabesindedir. Dolayısıyla hafızlığını ikmal eden kardeşlerimiz bugün hamil-i Kur’an oldular. Beyinlerine nakşettikleri bu Kur’an’ın kalplerine nakşolması duamız ve niyazımızdır. Bunun yolu da hamil-i Kur’an olmayı, alim-i Kur’an yani Kur’an’ın alimi olarak taçlandırmaktır. Bu da Kur’an’ın muhtevasıyla amel etmekle, ahlakıyla ahlaklanmakla olur.

Alim-i Kur’an olanların Kur’an deryasından, Kur’an denizinin derinliklerinden bize sunacağı nihayetsiz güzellikler, inciler, mercanlar var. Hz. Mevlana, ‘Kur’an ona hizmetiniz kadar size mana deryalarını açar’ diyor. Dolayısıyla bu kardeşlerimiz Kur’an’ın mana deryasının kapısına geldiler. İnşallah bundan sonra o kapının içerisinden girerek, oradan millete, ümmete, bize güzellikler devşirecek bir konuma ulaştılar. Bundan sonraki gayretleriyle Kur’an’ın manası, ahkamıyla, ahlakıyla müteallik oldukları süre içerisinde inşallah ümmetin imamları, önderleri, rehberleri olacaklar.”

Program sonunda Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan dua etti.

İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın hutbe irad ettiği Cuma namazı sonrası ise genç hafızlara hediyeleri takdim edildi. 05.10.2018