17.05.2019

Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii ibadete açıldı

Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesi düzenlenen törene İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, caminin banisi hayırsever işadamı Turgut Aydın ve eşi Zehra Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “İslam mabed merkezli bir din olarak yayılmaya başlamış ve hayatın merkezine camiyi almıştır. Asr-ı Saadet’te Efendimiz (SAV) Kabe-i Muazzama putlarla dolu olduğu için, oraya girme imkanı bulamadığı için Erkam ibn-i Erkam’ın evini mescid ve mabed edinmiş ve ilk müslümanların gönül dünyalarını şirk toplumunun tortularından orada tezkiye edip arındırmıştır. Medine’yi teşrif ettiği zaman da ilk iş olarak Mescid-i Nebi’yi inşa etmiş ve Mescid-i Nebi hayatın merkezi olmuştur. Allah Resulü (SAV) gönülleri merhamet ve şefkatle işleyerek cahiliyye toplumundan bir şefkat ve merhamet medeniyeti inşa etmiştir. Mescid-i Nebi’nin talebeleri, oraya talebe olmazdan önce vahşette endazesi olmayan ve öldürmekten adeta zevk alan insanlar iken, MEscid-i Nebi’de Resulü Ekrem’in talebesi olduktan sonra ‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu adli ilahi gelir de Ömer’den sorar onu’ diyecek kadar merhamete, şefkate ve adalete aşık insanlar olmuştur.” dedi.

Camilerin özgürlüğün sembolü olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Cami gönülleri cem eden, bedenleri buluşturan, kalpleri tevhid eden bir yerdir. Elhamdülillah 14 asırlık İslam tarihi boyunca da öyle olagelmiştir. Şehirlerimiz, köylerimiz, kasabalarımız cami merkezli olarak kurulmuştur. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel mabed de inşallah bu semtin hayatının merkezi ve gönül dünyalarının gergef gergef işlendiği bir merkez olsun. Camiler, bizim birlik ve beraberlik mekanlarımızdır. Minareler tevhidin, ezanlar özgürlüğümüzün, keza bayraklarımız hürriyetimizin sembolüdür. Ezan, bayrak ve minarenin buluştuğu yerde aziz milletimiz ebediyete kadar hür ve özgürdür. Bu mabedin sadece mabed değil aynı zamanda mektep, meşveret merkezi, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçların ulaştırıldığı bir yardım merkezi olmasını canı gönülden arzu ediyorum. Camilerimiz tarihte böyledir, böyle olmaya da devam etmelidir. Bu mabedler hayırsever kardeşlerimizin destek ve yardımlarıyla ebediyete taşınıyor. Allah kendilerinden razı olsun.” diye konuştu.

Yılmaz, Cuma namazında ise hutbe irad etti. Program sonunda cemaate Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 17.05.2019