18.03.2019

Eyüpsultan Camisi’nde Sabah Namazı Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla Eyüpsultan Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda tesbihat yapıldı ve dualar edildi. Programda konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

“Çanakkale bizim son kalemizdir. Çanakkale düşmüş olsaydı, hilafet merkezi İstanbul ve Türkiye’nin tamamını işgal edilseydi, bir yok olma ile karşı karşıya kalacaktık. Cenab-ı Hakk’ın yardımı ile Çanakkale Savaşı zaferle sonuçlandı. Çanakkale Savaşı, kader anlamında Bedir Savaşı’na çok benzemektedir. 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşı İslam dünyasının dönüm noktasıdır. Batı’daki zinde güçler oradaki mevcudiyetimizi en baştan beri hazmedemedikleri için Viyana’dan geri döndürdükleri Osmanlı’yı, Çanakkale’den Anadolu’ya Anadolu’dan da geldiğimiz topraklara doğru sürmek hevesindeydiler. Müslümanların birlik ve beraberliği sayesinde Çanakkale aşılamadı. Çünkü Çanakkale; Konya, Diyarbakır, İstanbul, Kahire, Bingazi, Azerbeycan demekti. Bu saydığım yerlerden insanlar Çanakkale’de koyun koyuna yatıyorlar. Bugün Çanakkale Zaferi’nin sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Dua ediyoruz ki, bize yeniden Çanakkale Savaşları yaşatmasın. Cuma günü şahit olduğumuz terör olayları hala bir takım insanların zihninde Müslümanları Anadolu’dan, İstanbul’dan, Türkiye’den uzaklaştırmak ve geldiğimiz coğrafyaya göndermek olduğunu maalesef üzülerek gördük. Biz ebediyete kadar serinkanlılıkla bu toprakları korumaya ve İslam bayrağının burada dalgalanmasına gayret edeceğiz. Civarında bulunduğumuz Ebu Eyüp el Ensari Resullah’ın (SAV) müjdesine nail olmak, onun hedef gösterdiği yere ulaşmak için bundan 1400 sene önce geldiği bu topraklarda şehit olmuş ve bize de hedef göstermiştir. Ecdadımız bu hedefe uygun olarak, bu toprakları fethetmiştir. 550 yıldan beri burayı bir İslam diyarı haline getirmiştir. Buranın İslam diyarı olarak kalması, inananların gayreti ve gençlerimize bu ruhu vermeleri ile mümkün olacaktır.”

Namaz sonrası cemaate çorba ikram edildi. 18.03.2019