09.05.2017

Üsküdar Müftüsünün Mesajı

Bizlere dinine hizmet etme şerefini, onurunu lütfeden Allah’a hamd ediyorum. Dinini tebliğ etme vazifesini tevdi ettiği, alemlere rahmet kılarak taltif ettiği Muhammed Mustafa’ya salat ve selam ediyorum.

İstanbul’un gözdesi, boğazın incisi Üsküdar’ın kıymetli sakinleri, aziz milletimiz!

Peygamberler mesleğine sülük eden değerli mesai arkadaşlarım!

Mensubu olmakla gurur duyduğum Diyanet İşleri Başkanlığında farklı vazife ve mekanlarda yirmi yıldan beri görev yapmaktayım.

En son Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde Eğitim Görevlisi iken başkanlığımızın takdir ve tensibi ile Üsküdar Müftülüğüne görevlendirildim.

Bizim geleneğimizde görev alınmaz verilir. Öncelikle bizi bu göreve layık gören tüm büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra bize düşen bu göreve layık olmaya çalışmak, en iyi şekilde dinimize, devletimize, milletimize, ümmetimize hizmet etmenin gayreti içinde olmaktır.

Müftülük, ilmi ve idari ağırlığı olan onurlu bir görevdir. Onurlu olduğu kadar sorumluluğu ağır olan bir görevdir.

İdari görevler birer emanettir. Emanetin iki özelliği vardır; geçici olması ve korunması. Emanetin bu iki özelliğinin farkında olarak görevimi yapmaya gayret edeceğim.

Devlette adalet ve ciddiyet, millette ahlak ve maneviyat temel esastır. Devlete ve millete hizmette ise samimiyet gerekir. Diyanet teşkilatı, bu bilinç içerisinde hareket eden, devletin ve milletin güvenini kazanmış bir kurumdur.

Dine ve insana hizmette Kur’an’ın bize sunduğu perspektifin temel kodları; insanı yaşatmak, müstağni olmak, îsar ruhunu kuşanmak, istişare etmek, ilim aşkı ile dolu olmak, daveti eyleme katmak olarak sayılabilir. Bu kodları görev hayatına taşıyanlar başarılı olacaklardır.

İnsanın yaşatılmasının zor olduğu bir coğrafyada, imanın korunmasının güç olduğu bir çağda yaşıyoruz. Böyle bir zamanda hizmet etmek daha da anlam kazanmaktadır. Bu anlamlı yolda birlikte çalışmaktan güç alacağım değerli mesai arkadaşlarımla ve halkımızla gönül birliği, iş birliği, hedef birliği yaparak güzel hizmetlere imza atacağımıza gönülden inanıyorum.

Başladığım bu görevde Yüce rabbimden niyazım, bizi bir an bile istikametten ayırmaması, tevfik ve inayetini daima üzerimizde tutması, rızasına ulaştıracak amellerde, Üsküdarlı kardeşlerimize, ülkemize ve ümmetimize faydalı olacak hayırlı hizmetlerde muvaffak kılmasıdır.

Bu vesile ile kadim şehir Üsküdar’ımızda görev yapmış olanlardan hayatta olanlara sıhhat ve afiyet, vefat edenlere rahmet ve mağfiret diliyorum.

Rabbimizin nebimize öğrettiği şu dua ile sizleri Allah’a emanet ediyorum:

وَقُل رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

“De ki: Ey Rabbim, gittiğim yere doğrulukla girdir beni, çıktığım yerden doğrulukla çıkar beni ve katından bana güç ve destek ver”

Dr. Enver Osman KAAN

Üsküdar Müftüsü