31.07.2018

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt'tan Vekaletle Kurban Konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile her yıl organize edilen "Vekaleten Kurban Organizasyonu" kapsamında ülke genelinde yapılan bilgilendirme toplantısı Dr. Fatih KURT'un katılımıyla Üsküdar  İSAM Konferans Salonu'nda 30.07.2018 Pazartesi gerçekleşti.

Üsküdar Müftülüğü tüm din görevlilerinin katılımıyla yapılan program, 2018 yılı Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi ve Mihrimah Sultan Camii Müezzin-Kayyımı Enes ÖZSOY'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Ali ÇAKMAK'ın gündeme dair konuşmasının ve tanıtım filminin gösteriminin ardından kürsüye gelen Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT Dini Yayın çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra vekaleten kurban kesiminin etkileri ve dünya insanının Türkiye'den beklentilerini anlattı.

Kurbanla sadece mazlum ve mağdur coğrafyalara et götürülmediğini, insanlığa köprü kurulduğunu belirten KURT, Üsküdarın kendine yakışır şekilde bu hayır kervanında yerini alacağına olan inancını ifade etti. Vekaleten Kurban ibadedinin bir dönem FETÖ/PDY tarafından istismar edilen bir hisseye birden fazla ortak gibi dine uymayan yanlışlara da değinen KURT, tüm görevli arkadaşların yaklaşan bayramlarını tebrik ederek konuşmasını nihayetlendirdi.