01.08.2022

Necmi ÜNSAL

İlçe Müftümüz Necmi ÜNSAL; 1965 yılında Bilecik-Yenipazar’da doğdu. İlköğretimini Yenipazar’da bitirdikten sonra bir yıl süreyle Diyanet İşleri Başkanlığı Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi Kur’an Kursuna devam ederek dinî ve luğavî dersler okudu.1984 yılında Kocaeli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.Memuriyete 1985 yılında Babaeski Merkez Yatılı Kur’an Kursunda öğretmen olarak başladı. 1990’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden, 2001’de AÜ, AÖF İlahiyat Önlisans programından ve 2007 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
Sırasıyla Kartal Müftülüğü Aşağı R. Zeytinlik Camii Müezzinliği, Topselvi Merkez Camii İmam Hatipliği, Kartal M. Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi meslek dersleri fahri öğretmenliği görevlerinde bulundu. 2000 senesinde de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığınca yurt dışına gönderilerek dört yıl Kopenhag Büyükelçiliği bünyesinde Køge Camii Din Görevlisi olarak çalışma hayatını devam ettirdi. İhtisas eğitimini DİB Pendik Haseki Eğitim Merkezinde tamamlayıp Haziran 2011’de mezun oldu. Kartal Müftülüğünde vaiz olarak meslek hayatını devam ettirirken 2014 yılı İlçe Müftülüğü yazılı ve sözlü sınavlarını kazanarak Malatya Hekimhan İlçe Müftülüğüne atandı. 2018-2022 yılları arasında Mudurnu İlçe Müftüsü olarak görev yapan Necmi ÜNSAL, 01 Aağustos 2022 tarihinde Şile İlçe Müftüsü olarak göreve başlamıştır.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans çalışmalarını Dinler Tarihi alanında devam ettirmektedir. Evli olup ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere dört çocuk babası; sekiz torun dedesidir.