27.10.2019

Arnavutköy’de Aşere-Takrib İcazet Merasimi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii tarafından düzenlenen Aşere Takrib icazet merasimine katıldı.

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin MAŞALI 27.10.2019 tarihinde Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii’inde düzenlenen Aşere-Takrib icazet merasimine katıldı. Bu kapsamda bir konuşma yapan MAŞALI özetle şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim nazil olduğu günden bu yana yazı ve ezber yoluyla kayıt altına alınıp korunduğu gibi nüzul dönemindeki asli telaffuz şekli ile de korunmuş ve günümüze taşınmıştır. Kur’an-ı Kerim’in bu aslî telaffuz şeklini muhafaza çabasının adı Kıraat İlmi’dir. Öte yandan her bir kıraat, bir sahabeye dayanır. Yani bir kıraat İbn Abbas’a (ra), diğeri İbn Mes’ud’a (ra), bir diğeri Ali b. Ebî Talib’e (ra) ve bir başkası Ubey b. Ka’b’a (ra) gider. Bu yönüyle kıraat farklılıkları sayesinde bizler, bir taraftan Kur’an’ı, Peygamber Efendimiz (sas) zamanındaki asli telaffuz şekliyle okuma imkânı buluruz, diğer yandan da zamanı geriye sararak on dört asır öncesine ve risâlet dönemi Mekke’sine, Medine’sine gider, her bir kıraatle bir grup sahabe efendimizle aynı telaffuzu paylaşma onuruna ereriz.”

MAŞALI sözlerinin devamında şunları söyledi: “Kıraat İlminin bugüne gelişinde emeği geçen bütün üstatlarımızı rahmetle anıyorum. İcazet alan kardeşlerimi tebrik ediyor, yetişmelerinde emeği geçen tüm hocalarıma hürmetlerimi arz ediyorum.”

İcazet merasimine Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT’un yanı sıra, İl Müftü Yardımcıları ile bazı İlçe Müftüleri de katıldılar. 27.10.2019