30.03.2017

İLÇE MÜFTÜSÜ MUSA UZUN'un KANDİL MESAJI

"(Rabbimiz) Ancak  sana kulluk ederiz ve yalnız Senden medet umarız.(Fatiha5)

Resulullah (sav) Buyurdular:

"Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez:Bunlar ; recebin İlk cuma gecesi,Şabanın on beşinci gecesi,Cuma geceleri,Ramazan Bayramı gecesi,Kurban Bayramı gecesi"dir( Camiu'ssagir,CIII,s.454)

Regaib Kandili ,dini literatürümüzde "üç aylar" olarak bilinen rahmeti,bereketi ve mağfireti bol olan maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir.Regaib,elde edilmesi arzu edilen değerler, ihsanı bol, arzu edilen büyük sevap anlamlarına gelir.

Manevi arınma mevsimi olan mübarek üç ayların vatanımıza,milletimize islam alemine ve tum insanlığa huzur ve barış getitmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.

Musa UZUN

Bağcılar Müftüsü