Bağcılar Müftülüğü

20.12.2019

Celal BÜYÜK

Bağcılar Müftüsü

1974 yılında Erzurum- Oltu İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak’ta Lise tahsilini ise Oltu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-hatip olarak çalışmaya başladı. Bu esnada Ankara Hac-ı Bayram Camii İmamı Abdülkadir Şehitoğlu hoca efendiden talim ve makam dersleri aldı. Sırasıyla Ankara- Haymana, Ankara- Altındağ ve Bursa Osmangazi İlçelerinde İmam-Hatiplik yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim merkezini başarıyla tamamlayarak Denizli- Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Ayrıca bu dönemde Marmara Üniversitesinde Din Eğitimi alanında Yüksek lisansını tamamladı.

2006 Eylül ayında ise Horasan İlçe müftülüğüne atandı. 30.10.2009 tarihinde ise Tortum ilçe Müftüsü olarak tayin oldu. Ardından 18.12.2013 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcılığına atanan hocamız 12.02.2015 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl Erzurum İl Müftülüğüne vekâlet etti. 28.12.2016 tarihinde Yüreğir İlçe Müftülüğüne atanan hocamız 11.12.2019 tarihinde İstanbul Bağcılar Müftülüğüne atanmıştır.

20.12.2019 tarihinde Bağcılar İlçe Müftülüğü görevine başlayan hocamız halen bu görevi yürütmektedir.

Hocamız çalıştığı dönemlerde farklı gazetelerde köşe yazarlığının yanında ulusal yayın yapan Kardelen Tv’de yaklaşık 4 yıl program yapımcılığı ve sunuculuğu yapmıştır. Hocamız halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Din Eğitimi alanında Doktora çalışmasına devam etmekte olup  evli ve iki çocuk babasıdır.