16.11.2017

Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu İmam Hatip Lisesi öğrencileri oldu

İstanbul Müftülüğü’nün düzenlediği Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri oldu.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’nda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, imam hatip okulu öğrencilerinin geçmişte çok fazla engelle karşılaştığınıza dikkat çekerek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Geçmişte olduğu gibi sizlerin eğitimi ve gelişimiyle ilgili çok önemli bir engel görünmüyor. Sizin anneleriniz ve ablalarınız puanla ilgili, kılık kıyafetle ilgili vs. pek çok konuda engelle karşılaştılar. Öyleyse sizin çalışmak, hedefler üretmek çok fazla mazeretiniz yok. Çok fazla rehavete kapılmayın, gevşemeyin ve koyduğunuz hedefe göre çalışmaya devam edin. Önce Türkçe’yi iyi bir şekilde öğrenin. Nihat Sami Banarlı’nın Türkçe’nin Sırları kitabını mutlaka okuyun. Sonra Arapça ve İngilizce’yi hatta Osmanlıca’yı öğrenin.  Zamanınızı iyi kullanın. Zamanını kullanmayı bilmeyen insanların zamanı başkaları tarafından işgal edilir. Zaman yönetimi alışkanlığınız bu yaşlarda oluşursa, emin olun hayat boyunca çok düzenli bir şekilde yaşarsınız. Sizler şimdiden bu zaman kullanma konusuna kendinizi verirseniz çok iyi şeyler olacağına inanıyorum. İnşallah Cenab-ı Hak sizleri bu çıktığınız güzel ilim yolunda, imam hatipli olma yolunda muvaffak eylesin, Kitab-ı Kerimi’ne ve kullarına hizmet eylemeyi bahşetsin, bu ümmetin geleceğinde söz sahibi eylesin.” dedi.