10.08.2017

Din ve Hayat Dergisinin 31. Sayısı Yayımlandı

İstanbul Müftülüğü'nün yayını olan Din ve Hayat Dergisinin “Kur’ân Eğitimi” konulu 31. sayısı yayımlandı.

Dergimiz bu sayısında “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” nebevî öğüdüne kulak veriyor ve Kur’an Eğitimi dosyası ile bu alana dair sözü olan isimleri bir araya getiriyor. Din ve Hayat Dergimiz yola çıkışının 2. sayısında da “Yaratan Rabbi’nin adıyla oku” hitabının muhatabı olarak Kur’an-ı Kerim sayısı hazırlamıştı (2007).

Dergimiz İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın yazısı ile başlıyor. İslam’ın başlangıcından Cumhuriyet Dönemini de içine alan Kur’an Eğitimi serüvenimizi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öcal özetliyor. Kur’an Öğretimi ve Ahlak konusunu ise Prof. Dr. M. Şevki Aydın kaleme aldı. Medeniyetimizin önemli Kur’an merkezi olan Darü’l-kurraları ve Evliya Çelebi Seyahatnamesinde geçen Darü’l-kurraları ise Prof. Dr. Nurettin Gemici yazdı. Toplumsal ve kültürel açıdan hafızlık konusunu Prof. Dr. İhsan Toker değerlendirirken, Dünya Müslümanlarının hafızlık tecrübelerini ve metodlarını Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin Aynur yazdı. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılıç İmam Hatiplerde Kur’an Eğitimini kaleme alırken, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim kurumlarında Kur’an eğitimini ve Hafızlık konusunu değerlendirdi. Kur’an’la irtibatını bir şekilde devam ettiren görme engelliler, cezaevlerinde hüküm giymiş insanlar da dosyamızda konu edildiler. Kur’an eğitimine başlama merasimi “Bed-i Besmele” merasimi, hatıratlarda, romanlarda, sinemada Kur’an eğitiminin yansımaları da kıymetli yazarlarımızca değerlendirildi.

Dosyamızda çok önemli isim ve konuların yanı sıra Dr. Tayyar Altıkulaç, Hafız Osman Şahin, Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, Yahya Kutluoğlu gibi isimlerle Kur’an Eğitimi tecrübelerine dair önemli mülakatlar gerçekleştirdik. Yine Kur’an’a eğitim ve öğretiminde hizmeti geçmiş Hasan Akkuş, Hafız Ali Üsküdarlı, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu, Rahmi Şenses gibi bazı kıymetli isimleri de dergimizin sayfalarında konuk ettik.

32. sayımızın hazırlıkları devam ederken, hayatımızın her anının Kur’an’la hem hâl olması temennisi ile sizleri Kur’an Eğitimi dosyamız ile başbaşa bırakıyoruz.

Din ve Hayat Dergisi
Ek Hizmet Binası
Molla Fenari Mah. Vezirhan cad.Nuruosmaniye Camii Avlusu Çemberlitaş-Fatih/İstanbul
0(212) 526 16 80 / 15