28.04.2017

Kur'an-I Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması İstanbul 1.’Leri Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nda İstanbul’da dereceye girenler belli oldu.

İstanbul’daki Kur’an Kurslarından katılan öğrencilerin güzel tilavetleriyle yarıştığı 16. Bölge Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir’in iştirakleriyle gerçekleştirildi. Yarışmada 18 yaş üstü erkekler kategorisinde Sancaktepe Yenidoğan Erkek Kur’an Kursu’ndan Halit Demir birinci, Tuzla Yavuz Şahsuvaroğlu Erkek Kur’an Kursu’ndan Melih Dağaşan ikinci,      Çekmeköy Taşdelen Bld. M. Çakmakçı Erkek Kur’an Kursu’ndan Feyyaz Boya ise üçüncü oldu.
18 yaş üstü kız öğrenciler arasında ise Gaziosmanpaşa Muharrem Camii Kız Kur’an Kursu’ndan Sıla Nur Dinç birinci, Sancaktepe Fasl-I Bahar Kız Kur’an Kursu’ndan Amina Said Ali ikinci, Pendik Güzelyalı Ömerhekim Camii Kız Kur’an Kursu’ndan Serap Zenler ise üçüncü oldu.

Yarışmada 18 Yaş altı Erkekler kategorisinde Bağcılar Ebubekir Camii Fetih Kur’an Kursu öğrencisi Eray Soğuksu birinci, Esenler Hayırseverler Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Yasin Karakaş ikinci, Başakşehir Hacı Kasım Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Mustafa Yasin Bulu üçüncü oldu.

Yarışmada 18 yaş altı kız öğrenciler arasında ise Sultangazi İhramcızade Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşegül Beyhan birinci, Ümraniye Aziz Mahmut Hudayi Kız Kur’an Kursu’ndan Nurameerah Bınto Osman ikinci, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşe Erkul ikinci oldu.