19.01.2018

Tarihi Çinili Camii Açılışı Gerçekleştirildi

İstanbul Valiliği tarafından restore ettirilen tarihi Çinili Camii, Cuma namazı öncesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Üsküdar’da bulunan tarihi Çinili Cami’nin açılış törenine İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Dr. Osman Enver Kaan ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Bu mabedin yeniden açılışına şahitlik etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kainatta hiçbir şey kaybolmuyor. Ellerimiz, ayaklarımız, bedenlerimiz, bastığımız toprak adeta kayıt yapıyor. 400 seneye yakın bir zamandan beri namaz kılınan bu mekan kim bilir ne güzellikler kaydetti. Ne gözü yaşlı insanlar, ne aşk ve muhabbetle Rabbine secde eden gençler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar geldi geçti. Bu camiye girdiğimiz zaman küçük mekanına rağmen gönlümüzü kuşatan genişliği burada saklı olan o ruhtan kaynaklanmaktadır. O büyük ruhlu insanların buraya kattığı ruh bu camiyi daha kuşatıcı, daha anlamlı kılmaktadır. Bu fiziki mekanlar, otantik yapılarıyla ziyarete gelenlere ve ibadet yapanlara ayrı bir ruh vermektedir. İnsan bu mekandan içeriye giderken zaman tünelinde geriye doğru gidiyor ve bu mekanda yaşanan güzellikleri hatırlıyor. O yüzden bu mabetlerin ve kültür eserlerinin otantik yapıları ile muhafaza edilmesi çok önemlidir. Çünkü bu mabetler birer tarih köprüsü, kültür köprüsü, aidiyet köprüsüdür ve bizleri tarihimize bağlamaktadır. Allah Teala, bu güzel mabetlerimizin hakkını vermeyi, hem içini hem dışını birlikte imar edebilmeyi nasip eylesin” dedi.

Namaz sonrası Üsküdar Belediyesi tarafından vatandaşlar yemek ikram edildi.