11.03.2018

Çekmeköy’de Cami-Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında Çekmeköy’de gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Çekmeköy Müftüsü Muhammet Suiçmez, Çekmeköy Alemdağ Merkez Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi.

Namaz sonrası yaptığı konuşmada Allah Resulu’nün (SAV), ashabını mescitte yetiştirdiğini ve gönülleri camide gönül inşa ettiğini belirten Yılmaz, “Bugün Batı kaynaklı pozitivizm ve bireyselcilik felsefesinin yansıması olan ‘altta kalanın canı çıksın’ düşüncesi maalesef ülkemizi de geliyor. Bu ferdiyetçilik toplumsal ve dini hayatımızı hulul ediyor. Halbuki bizim dindarlığımız içtimaidir. Hz. Peygamber (SAV) bizi 5 vakit camide buluşturup sosyal sorumluluklar yükleyerek gönüller inşa etmenin yolunu göstermiştir. Bireysel Müslümanlık değil, toplumsal Müslümanlığı inşa etmiştir. Bugün belki dindar insan sayımız yüksek ama maalesef toplumla, cemaatle ve sosyal hayatta buluşan duygularımız azaldığı için gençlerimizin camide buluşmasını önemsiyoruz. Camide birbiriyle buluşan, büyüklerini tanıyan gençlerimizin toplumda fonsiyon icra etmeleri daha kolaylaşıyor. Ama ferdi olarak yükselen bir gencin başkalarıyla kaynaşmadan topluma değer katması çok kolay değil. O yüzden biz gençlerimizle camide buluşmaya ehemmiyet veriyoruz.” dedi.

Gençlerin bu millete ve ülkeye aidiyet hissetmesi açısından da camilerin önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, “Gençler, bizim geleceğimiz ve ümidimiz. Gençlere bizim milli ve manevi değerlerimizin aktarımı için en güzel yer, hiç şüphesiz camilerdir. Amacımız gençlerimizin camii ile cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor.” diye konuştu.

Namaz sonrası cemaate kahvaltı ikram edildi. 11.03.2018