20.09.2016

19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle Sancaktepe Hz. Ebubekir Sıddık Camiinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid Programı Düzenlendi.

İstanbul Müftülüğü tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle 20 Eylül 2016 tarihinde Sancaktepe Hz. Ebubekir Sıddık Camiinde Kur’an ziyafeti ve Mevlid Programı düzenlendi.

Programın açılış Kur’an-ı Kerim’i Kartal Akşemseddin Camii İmam Hatibi Yaşar ZORLU tarafından okundu.

Üsküdar Müftülüğünün ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda, Üsküdar Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Mustafa ALTIN ve Sancaktepe Sancaktar Kuran Kursu Öğreticisi Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundular. Sancaktepe Ebubekir Sıddık Camii İmam Hatibi Mikail TEKCE’nin ara dua yaptığı programda yine Sancaktepe Halilurrahman Camii İmam Hatibi Orhan DEMİRCİ ile Kadıköy Selami Çeşme Camii Müezzin Kayyımı Şükrü ASILEREN tarafından mevlid-i şerif ve kaside icra edildi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’ın programın kapanışında şöyle dua etti: “ Ya Rabbi Dünyada her türlü kötüden şerden sana sığınıyoruz. Sen bizleri muhafaza eyle! Bilhassa milletimize, memleketimize dini Mübin’i İslam’a tuzak kurmak isteyen hainlerin zalimlerin şerrinden muhafaza eyle.  Ya Rabbelalemin! 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde ve ondan öncesinde yaşanan terör belalarıyla muzdarip olan memleketimizi terör belalarından def-u ref eyle yarabbi. Terörle uğraşırken fedai can eden şehitlerimize rahmet eyle. Şehitliklerini Mübarek eyle ya rabbi. Yine bu uğurda gazi olan, yaralanıp tedavi olan kardeşlerimiz var onlara da sıhhat ve afiyetler ihsan eyle ya rabbi. Onları bizlerden hoşnut ve razı eyle Ya Rabbi! Senden başkasından korkmuyoruz. Senden başkasına el açtırma. Dualarımızı Arafat’da, Müzdelife’de, Mina’da, Kabe-i Muazzama’da, Mescid-i Haram’da yapılan dualar zümresine ilhak eyle ya Rabbi!”