06.11.2018

Dinî Yayınlar Tanıtım Toplantısı Müftülüğümüzün Ev Sahipliğinde Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde "Dinî Yayınlar Tanıtım Toplantısı" Müftülüğümüz ev sahipliğinde 06 Kasım 2018 Salı günü saat: 10:00'da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, İl Müftü Yardımcısı Ömer ERDEN, Üsküdar Müftüsü Ali ÇAKMAK, Beykoz Müftüsü Ali EFE, Ataşehir Müftüsü Şakir PİNAL, Kadıköy Müftüsü Mahmut ÇAKIR ile çok sayıda personeli de hazır bulundu.

Sunuculuğunu Şube Müdürümüz Abdullah GÜLDALİ'nin gerçekleştirdiği toplantı, Valide-i Cedid Camii İmam-Hatibi Kerim ÖZTÜRK'ün Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından açılış konuşması için kürsüyü teşrif eden Üsküdar Müftümüz Ali ÇAKMAK yaptığı selamlamanın ardından konuşmasında: "Tanıtımın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başkanlığımız hizmet envanterini değişik yollarla yurtiçi ve yurtdışına ulaştırma noktasında  çalışmalar yapmaktadır. Özellikle son dönemlerde devlet büyüklerimizin sunmuş olduğu imkânlar neticesinde televizyon kanallarıyla Diyanet TV'mizle de hizmetler yürütülmektedir. Başkanlığımızın yaptığı diğer basılı yayın çalışmalarından Diyanet Aylık Dergi, İlmi Dergi ve yakın zamanda çıkacak olan Aile Dergisi ile hizmet çıtası yükseltilerek devam edilmekte. Ne kadar kıymetli bir kurumda çalıştığımızın farkında olarak yürümemiz gerekmekte. Başkanlığımızın sunduğu bu yayınlara ilk önce biz görevliler sahip çıkmalıyız. Sonrasında evimizdeki çoluk çocuğumuz sahip çıkacak. Daha sonra halkımız zaten bu hizmetleri sahiplenir değerli hocalarım. Değerli Genel Müdürüm ve diğer hocalarımızın gayretleriyle bu yayınlara sahip çıkmak nitelik ve nicelik noktasında mutlaka karşılık bulacaktır." diyerek sözü Genel Müdürümüze bıraktı.

İlçe Müftümüzün konuşmasının akabinde, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK kürsüyü teşrif ederek selamlamasını yaptı ve sözlerine başladı: " Dinî Yayınlar kurulunun bir üyesi olarak son yıllarda yapmaya çalıştığımız bu faaliyetlerin kenarında köşesinde bir imzası olan kardeşiniz olarak bugün burada karşınızdayım.

- Bizim çağın dilini, çağın yöntem ve metotlarını çok iyi bimemiz lazım.

- Elinde çekiçten başka bir aleti olmayan bir eğitimci muhataplarını hep çivi görür.

- Teşkilatımızın nereden nereye geldiğine bir bakalım hocalarım. Şu anda din hizmetinmin yürütülmesinde hiçbir engel yoktur.

- Değerli hocalarım kainat boşluk kabul etmez, Alem-i İslâm için 57 tane İslâm ülkesi 2 milyar müslüman için Türkiye  nasıl bir umuttur düşünelim.

- Hocalarım, birçok kurumla protokolümüz var ve oralarda hizmet ediyoruz. KYK'lar, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor Bakanlığı vs.

- Son yıllarda ortalama 10-15 yıl içerisinde 500 bin hanımefendi Kur'an kurslarımıza gelmiş, Allah hocalarımdan razı olsun.

Hocalarım, diyanet ilmi dergimiz var biliyorsunuz. İnşaallah önümüzdeki sene bu dergiyi iki kez arapça olarak çıkaracağız. Diyanet TV'yi de takip etmeye, duyurmaya devam edelim inşaallah, kalitesi malum tartışılmaz. Beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olunuz." diyerek sözlerini tamamladı ve toplantı nihayete erdi.