18.07.2017

15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitlermizi Anma Programı

Ümraniye İlçe Müftülüğü ve E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu ortaklaşa cezaevi konferans salonunda aziz vatanımız için canını vermiş 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için bir program düzenledi.

Proğrama Ümraniye İlçe Müftülüğünden Cezaevi Vaizi Mustafa KILINÇ, Cezaevi Vaizi Murat GOKSU, murakıp Kenan ÇAVUŞOĞLU, müezzin kayyım Abdurrahim ALGIN, Kuran Kursu hocası Mehmet Fatih ÇERKO, İmam Hatip Oktay YILMAZ, Cezaevi birinci müdürü İhsan TAÇYILDIZ, ikinci müdür Ali BİRİNCİOĞLU, kurum öğretmeni Fuat ATAŞ, infaz kurumu memurları, askeri jandarma bölük komutanı üsteğmen Abdullah bey ve çok sayıda tutuklu katıldı.

Proğram istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Kuran Kerim tilaveti, kurum birinci müdürü İhsan TAÇYILDIZ beyin takdim konuşması, ilahi kaside ve kuran tilaveti, İlçe mürakıbı Kenan ÇAVUŞOĞLU’nun 15 Temmuz şehitleri ve kahramanlık destanı içerikli konuşması, şiir dinletisi, katılımcılara teşekkür belgesi ve cezaevinde tutuklu mahkûmlarla birlikte 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri için okudukları hatmi şeriflerin duasıyla proğram sona erdi.

Proğramın en anlamlı karesi 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin yoğun yaşandığı 15 Temmuz şehitleri köprüsünde kahramanca vatanına sahip çıkmak için hiç tereddüt etmeden 18 yaşındaki oğlunu da alarak köprüye koşan imam hatip Oktay YILMAZ hocamızın o gece yaşadıklarını paylaştığı anlardı. Kahraman hocamız o geceyi anlatırken duygulu anlar yaşadı ve katılımcıları adeta o geceye götürüp o anları tekrar yaşamasına vesile oldu.

Ayrıca programa tutuklu mahkûmların yoğun ilgisi dikkat çekti. Tıpkı 15 Temmuz gecesi kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla toplumun her kesiminden vatanına sahip çıkan kahramanlar gibi cezaevinde tutukluda olsa vatan deyince gerisi teferruat diyen milletin evlatları salonu doldurup vatanına sahip çıktı ve vatan hainlerine ve düşmanlara bu vatan asla bölünmedi bundan sonrada asla böldürtmeyeceğiz mesajını verdi.