23.05.2022

Ümraniye’de Kültür Şenlikleri Programı Yapıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında Ümraniye’de “Kültür Şenlikleri” programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak çalışması olan proje kapsamında “Kültür Şenlikleri”, Ümraniye Belediyesi Millet Bahçesinde gerçekleştirildi.

Ortaokul 5. ve 6. Sınıflara yönelik olarak 48 ilde 175 okul ve 118 Diyanet Gençlik Merkez’inde gerçekleştirilen çalışmaya 4535 öğrenci katıldı. İstanbul da ise Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Şişli, Güngören, Başakşehir ve Esenyurt olmak üzere yedi ilçede uygulanan projeye 17 okuldan 600 öğrenci katıldı.

Programda yaptığı konuşmada projenin önemine değinen İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “Bu proje yarının büyükleri olacak yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize ve fiziki ve manevi çevremize duyarlı olması için hazırlanmış bir projedir.” dedi. Sözlerine devam eden Müftü Safi Arpaguş, “Dinimizin bize yüklediği ahlaki değerler vardır, erdemler vardır, yükümlülükler vardır. Biz bunu Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmek, yaratılmış bütün mahlukata karşı şefkat ve merhamet sahibi olmak diye sloganlaştırıyoruz. Yani yaşadığımız evrende, yaşadığımız çevrede Cenab-ı Hakkın hayatımızı kolaylaştırmak için verdiği her nimete karşı duyarlı olacağız ve dini, milli, manevi değerlerimize, ahlakımıza, toplumsal erdemlerimize sahip çıkmaya çalışacağız. Her birimiz bu konularda bir nefer olarak yetişecek ve vatanımıza, milletimize din ve diyanetimize faydalı nesiller olarak toplumumuza katkı sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Programa İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı Abdülhalik Baş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Faik Kaptan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul İl Müftü yardımcısı Huriye Akbıyık, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Kartal İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Şişli İlçe Müftüsü Tahsin Aydın ve öğrenciler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.