17.07.2020

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Kurban, kardeşlerimizle yakınlaşmaktır. Vefa duygusuyla nimete şükretmek, infak ahlakı ile nimeti paylaşmaktır. Kurban iyiliği yaygınlaştırmaktır.  Dayanışma ruhunu canlı tutmak, sevgi ve dostluğu pekiştirmektir. Kurban, coğrafyaları aşan merhamet köprüleri inşa etmektir. Hiç tanımadığımız gönüllere, bayram sevincini taşımaktır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ümmet olmanın idrakine varmaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte vekâlet yoluyla kurban kesim faaliyeti yürütmektedir. “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” şiarıyla aziz milletimizin emanetlerini büyük bir titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bir hisse kurban, binlerce dua olarak bizlere geri dönecek inşallah! İmkânı olan kardeşlerimizi bu hayır yarışına katılmaya davet ediyoruz.

Detaylı Bilgi İçin;

Türkiye Diyanet Vakfı Küçükçekmece Şubesi; Küçükçekmece İlçe Müftülüğümüzden, İlçemize bağlı Camilerimizde görevli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım Hocalarımızdan veya belli bölgelerde bulunan stant görevlilerinden öğrenebilir, kurbanlarınızı bağışlayabilirsiniz.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2020 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içi 975, yurt dışı 825 TL olarak belirlenmiştir.