17.12.2021

Suriye Çobanbey'de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu açıldı

İstanbul Çekmeköy İlçe Müftülüğü  Çobanbey'de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunu açtı.

Çekmeköy İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çekmeköy Şubesi iş birliğinde Çobanbey Bölgesinde yaşayan çocukların eğitim görebileceği Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi.

Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkına yardım eli uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere desteğini sürdürüyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Çekmeköy Müftülüğü  “Yetim” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Çekmeköy İlçe Müftülüğü din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle 50 yetimin eğitim görebileceği “Cennet Tomurcukları 4-6 Yaş Kur’an Kursu” açarak faaliyete geçirdi.