03.12.2021

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla “ Kullukta Engel Yoktur” Konulu Konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla “ Kullukta Engel Yoktur”  Konulu Konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüz tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında 02.12.2021 Perşembe günü Çekmeköy Müftülüğü  Konferans salonunda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN' in katılımıyla “Kullukta Engel Yoktur” konulu konferans gerçekleşti.

Program  Engelli Kardeşimiz Ömer Keskin’in  Kur'an tilavetiyle başladı.
İlçe Müftümüz Vehbi Akşit'in açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Çekmeköy engelli Koordinatörlüğü  tarafından hazırlanan, engellilere yönelik yapılan hizmetler konulu, sinevizyon sunumu yapıldı.

Programda konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Din hizmetleri yürüten kardeşlerimiz,hocalarımız  bugün toplumun her alanında hizmet vermektedir. Engelli Kardeşlerimize, Bağımlılara, Cezaevlerinde, kredi yurtlar kurumunda, Hastanelerde, Çocuk Sevgi evlerinde kısaca toplumun ihtiyaç duyduğu her yerdedir. Bu toplumun en acil ihtiyacı yemekten, içmekten  önce imam ve İslam ihtiyacıdır. İmanı olmayan bir insanın dünya kadar malı olsa Allah katında bir anlam ifade etmez. Bizler de insanların imanlarına hizmet etmek için, iyi temsil etmeye ihtiyacımız var. Kimin iki gözünü alırsa Cenab-ı Hak, karşılığında cennet vaat ediyor, gözü görmemenin kendisine nimet olarak bir dönüşü var mı? Var. Ayağının sakat olmasının, kulağının duymamasının kendisine bir dönüşü var mı ? Var. Ama kalp engelli olmasının telafisi yoktur. Dedi, Dr. İşliyen katılımcılara teşekkür ederek konferansını bitirdi..

Programa il müftü yardımcılarımız Selahattin Yılmaz ve Mehmet Öztürk,  ilçe engelli koordinatörleri, üyeleri ve din görevlilerimiz katıldı.

Program, Başkan yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN’in   "Kullukta Engel Yoktur" konulu konferansının ardından günün anısına  misafir hocamıza hediye takdimi ile program son buldu.