29.03.2021

Berat Kandili Programı

Berat Kandili Programımız

27 Mart 2021 Cumartesi günü Ramazan-ı Şerif’in habercisi Berat Kandili’ni idrak ettik. Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Kadir Gecesi'nde ise ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir. İslam alemi için böylesine önemli bu gecede tüm camiler mü’minlerle doldu, ibadetler yapıldı, eller semaya açıldı.

Beyoğlu Müftülüğü kandil özel programı Bademlik Camii’nde icra edildi. İlçemizin kıymetli hafız ve mevlidhanlarının tilavet ettikleri Kur’an-ı kerimler ve ilahiler ve mevlidin ardından gecenin önemi hakkında sohbet eden Müftümüz Arif CEVLEK yaptığı dua ile programı taçlandırdı. Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleşen program sonunda cemaate ikramda bulunuldu.