Bağcılar’da “Cami Yetim Buluşması” Düzenlendi
Bağcılar Fahreddin Paşa Camii’nde “Yetim Kardeşliği Projesi” kapsamında düzenlenen Cami Yetim Buluşması programında, 250 yerli ve mülteci yetime ayni ve nakdi destek sağlandı. Etkinlikte çocuklara yemek ikramında bulunulurken, yüz boyama, pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtımı ile oyun parkuru gibi çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.
Programa; Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, Bağcılar Müftüsü Ömer Kayhan, kurum amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), Göç Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bağcılar Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, programda yaptığı konuşmada yetimlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bizler, yetimin başını okşamanın, gönlünü almanın büyük bir sorumluluk olduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugün burada sadece maddi destek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bu çocukların yüreklerine dokunuyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak nerede bir yetim varsa yanında olmaya devam edeceğiz. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza ve katkı sunan gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”
Bağcılar İlçe Müftümüz Ömer Kayhan ise yetim çocukların toplumun emaneti olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Yetimler bizim baş tacımızdır. Onların yüzünü güldürmek, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak hepimizin görevidir. Fahreddin Paşa Camii’nde düzenlediğimiz bu buluşma, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı bir kez daha pekiştirdi. Bu güzel organizasyonda destek veren ADRB’ye, Göç Koordinatörlüğüne, Türkiye Diyanet Vakfı Bağcılar Şubesi’ne ve katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca programa gönülden destek veren din görevlilerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, iş adamlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hassasiyetleri ve katkıları için özellikle teşekkür ediyorum. Rabbim, yetimlerimizin yolunu açık, bahtlarını güzel eylesin.” dedi.
Program, hediyelerin takdimi ve yapılan ikramlarla sona erdi.